Verslag helmduik 2009 (1)

Verslag helmduik 05-04-2009 (1)

Vroeg op om op tijd (09.30 uur) bij het meer De Groene Heuvels te zijn voor onze helmduik. Het was fris en mistig en best een lange rit. Het eerste kwartier van de dag hebben we ons vermaakt bij de slagboom. Niet iedere bezoeker was al wakker en had de 2 EURO voor de parkeerplaats op z’n schoot klaar liggen .. ha ha.
Best gevaarlijk zo’n slagboom, want het is nou eenmaal niet goed om gestresst aan een duik te beginnen.

Het krioelde van de duikertjes, maar Marcelle en ik hadden al snel onze mannen van de helmduik gevonden. We waren de eersten; even later arriveerden ook de anderen. Met 7 van de oorspronkelijke 9 (2 watjes hadden afgebeld) waren we compleet.

Na een korte instuctie van het helmduiken moesten we in actie komen; snel omkleden dus, want onze mannetjes hadden er al spijt van zo laat met ons afgesproken te hebben (“mooier is 09.00 uur aangekleed aan de waterkant”!!!). Marcelle en Bas mochten als eerste. Erg zwaar om met zo’n helm op de kant staan.

Helmduik_1 Helmduik_2 Helmduik_3

 

Wel super om helemaal aangekleed te worden (professioneel duiken is dus een makkie …) Dan het water in. Na twee tellen stonden die alweer op de kant, want er moest lood bij. Met voldoende lood (net als een rapper een ketting van tig kilo om de nek, maar zonder diamanten) werd het met meer succes nog eens geprobeerd. Erg leuk zo over de bodem te lopen met communicatie met de kant en perslucht via een slang.

Marcelle vond het zo leuk, dat ze ook nog voor een tweede keer naar beneden is geweest. Zoals we van haar gewend zijn moest ze na 20 minuten bijna naar binnen getrokken worden aan de luchtslang. Volgens haar was het uur nog lang niet om …ha ha. Ook de anderen vermaakten zich prima. Erg leuk om tijdens de duik via de communicatie-apparatuur met elkaar te praten.

Helmduik_4 Helmduik_5

 

 

Toen iedereen geweest was, werd er ook nog een gewoon duikje gemaakt; behalve door Jurriaan, want die vond het wel mooi zo (heerlijk in het zonnetje op het terras). Het water was nog behoorlijk koud, dus meer dan een ruim half uur was voor iedereen voldoende; erg jammer voor z’n mooie duiklocatie met prachtig bodemzand, 2 zoetwaterkreeftjes en 2 afgezonken sloepen. We hebben trouwens wel voor het eerst een kikker onder water gezien; zeer speciaal!

Na afscheid genomen te hebben van iedereen zijn we weer in onze auto gestapt richting Rotterdam. Einde van een leuk en interessante duikdag. Jurriaan bedankt voor het organiseren ervan!

Bas en Marcelle

Helmduik_Bas&Marcelle